Kunnen we u helpen? U vindt in deze FAQ voor organisaties alle antwoorden op veel gestelde vragen.

FAQ voor organisaties

Wat is de minimale afname voor custom made medailles?
De custom made medailles zijn leverbaar vanaf 100 stuks. Heeft u minder medailles nodig? Neem dan even contact met ons op. Wij kunnen u bijvoorbeeld van dienst zijn met voorraadmedailles of  standaard medailles, die door middel van een doming of sublimatie worden gepersonaliseerd.
Wie maakt het ontwerp?
De custom made medailles worden voor elk evenement op maat gemaakt door Medaltime. Het ontwerp van uw medaille wordt in overleg met uw organisatie afgestemd. Onze professionele dtp-ers verzorgen de ontwerpvoorstellen helemaal gratis! Ook interesse óf op zoek naar een nieuw en fris design? Vraag dan hier uw gratis ontwerp aan!

Kan ik zelf (een voorstel voor) een ontwerp aanleveren?
Ja, dat kan! U kunt uw complete ontwerp eenvoudig uploaden bij uw offerte-aanvraag. Heeft u nog geen ontwerp, maar wel een aantal ideeën of een logo of foto die u graag in het ontwerp terugziet? Geef dit aan bij uw aanvraag en upload uw afbeeldingen. Op basis van uw wensen, zullen we u een ontwerpvoorstel doen.

Hoe kan ik het best mijn logo of een afbeelding aanleveren?
U kunt het best vectorbestanden uploaden. Een vectorbestand kan zonder problemen bewerkt en vergroot of verkleind worden. Voorbeelden van vectorbestanden zijn bestanden met de extensie .EPS, .AI of .PDF.
Wat zijn het formaat en de dikte van de medailles?
Elk formaat en elke dikte is leverbaar. De meeste evenementen kiezen voor een medaille met een diameter van ca. 50 of 60 mm. Overigens is door het eigen ontwerp van de medailles ook de vorm vrij te bepalen. De medaille kan dus ook vierkant, rechthoekig of in een volledige vrije vorm worden ontworpen. Medaltime levert medailles standaard met een dikte van 3 mm. Dit is een uitstekende kwaliteit. Uw medailles kunnen echter, tegen meerprijs, ook dikker worden gemaakt.
Welke medaille opties biedt Medaltime?
Bij Medaltime kunt u kiezen uit diverse opties en technieken. Denk bijvoorbeeld aan inkleuring, open elementen en glow in the dark. Voor een overzicht van alle medaille opties neemt u een kijkje op de pagina medaille opties.   
Worden de custom made medailles geleverd inclusief halslint?
Ja, de medaille wordt geleverd inclusief een standaard halslint met een breedte van 25 mm (gestreept of effen). Het is ook mogelijk een medaille lint te bedrukken met een eigen design óf om een veter of ketting te gebruiken als halslint. Voor een overzicht van alle halslint opties neemt u een kijkje op de pagina halslinten.
Hoeveel kosten custom made medailles?
De prijs van een custom made medaille hangt af van de grootte van de medaille, de opties die u kiest en het aantal stuks dat u bestelt. Onze ontwerpvoorstellen zijn altijd gratis. Op basis van het ontwerp stellen wij graag, geheel vrijblijvend, een offerte voor u op. Een custom made medaille is goedkoper dan u denkt!
Wat is de levertijd van custom made medailles?
De levertijd bedraagt standaard ca. 13 weken. Tegen meerprijs kunnen de medailles in ca. 6 à 7 weken worden geleverd. Een nabestelling kan in ca. 4-6 weken worden geleverd. Heeft u de medailles sneller nodig? Neem dan even contact met ons op. Wij kunnen u bijvoorbeeld van dienst zijn met standaard medailles uit voorraad, optioneel met gravering.  
Wat is Medaltab?
Met Medaltab biedt u uw deelnemers een extra service. Met een gepersonaliseerd inlegplaatje in de uitsparing in de achterzijde van de custom made medaille is elke medaille echt uniek. U verkoopt Medaltab bij de inschrijving van uw deelnemers. Medaltab verzorgt vervolgens de productie, het verpakken en de verzending. Uw deelnemers ontvangen na het evenement een persoonlijk gegraveerd plaatje met daarop hun naam en tijd, afstand of andere gewenste tekst. Dus geen extra werk voor u tijdens of na de wedstrijd! Bovendien voorkomt u op deze manier wachtrijen.  
Hoe bied ik Medaltab aan mijn deelnemers aan?
Medaltab wordt direct bij de inschrijving aan uw deelnemers aangeboden. Na uw evenement stuurt u ons van de deelnemers de betreffende gegevens en wij zorgen voor de productie en verzending. Ook na uw evenement kunt u Medaltab nogmaals onder de aandacht van uw deelnemers brengen. De na-inschrijving voor Medaltab verloopt via deze website.  
Wat staat er op de Medaltab van mijn deelnemers?
De organisator van het evenement bepaalt welke gegevens op de Medaltabs worden gegraveerd. Meestal staan bij hardloopevenementen de deelnemersnaam en de officiële tijd op de Medaltab. Wandel- en fietsevenementen kiezen vaak voor de naam van de deelnemer en de afstand.  
Past een Medaltab op elke medaille?
Medaltime ontwerpt en produceert op de achterkant van uw custom made medaille een uitsparing. In deze uitsparing past precies een Medaltab.
Wanneer ontvangen mijn deelnemers hun Medaltab?
Als uw evenement heeft plaatsgevonden, stuurt u ons de gegevens van uw deelnemers en verzorgen wij de productie en verzending van de Medaltabs. De Medaltabs worden dus zo snel mogelijk, na het evenement, verstuurd, nadat wij de netto-uitslagen van u als organisator hebben ontvangen. Dit extra contactmoment kunt u of uw sponsor uiteraard benutten om iets mee te sturen of de deelnemers nogmaals te bedanken.  
Hoe kan ik als organisatie Medaltab inzetten?
Medaltab is in principe bij ieder evenement toe te passen. Bovendien zijn er voor evenementen goede mogelijkheden voor extra verdiensten (refund tool). Bent u organisator en geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op.
Wat kost Medaltab?
Medaltab is een refund tool. Het aanbieden van Medaltab door een organisator aan haar deelnemers brengt geen kosten of risico met zich mee. Medaltab is juist een tool voor extra inkomsten. Elke verkochte Medaltab levert uw organisatie een cashback van € 0,70 tot € 2,- incl. BTW op. U incasseert de opbrengsten direct bij de inschrijving. Na afloop van uw evenement vindt een verrekening plaats met Medaltab.
Staat uw vraag er niet tussen? Neem even contact met ons op!

Blijf op de hoogte

Meld u aan en ontvang één keer per maand een inspirerende nieuwsbrief met de laatste medaille trends voor uw evenement.

PROM'ES bv

Weideweg 2
NL-2971 VT Bleskensgraaf
+31 (0) 184 64 22 88
info@prom-es.nl
© 2024 | PROM'ES b.v.