[KLANTCASE] Rimi Riga Marathon

De Rimi Riga Marathon, één van de snelst groeiende marathons in Noord-Europa en door World Athletics gecategoriseerd als een Gold Label Road Race, heeft altijd unieke medailles. Elk jaar krijgt één van de bekende Letse kunstenaars de opdracht om een ontwerp te maken voor de officiële medailles van de marathon.

Medailles van de afgelopen jaren

In 2019 werd het ontwerp van de marathonmedailles gemaakt door Artūrs Analts, de winnaar van de hoofdprijs "Best Design" op de London Design Biennale. Het ontwerp van de medailles voor de 30e verjaardag van de marathon werd gemaakt door de Japanse kunstenaar Junichi Kawanishi, die ook de ontwerper is van de medailles voor de Olympische Spelen in Tokio. De ontwerpen voor de shirts en medailles van de 2021 Riga Marathon zijn gemaakt door het hoofd van de schilderafdeling van de Kunstacademie van Letland, universitair hoofddocent Kristiāns Brekte. Zoals je kunt lezen, zijn dit niet de minste namen... De medaille is eigenlijk een kunstwerk!

De medailles van de editie 2023

Dit jaar verwelkomde Riga 23.751 lopers, waaronder een aanzienlijk aantal buitenlandse deelnemers, namelijk 2.794 lopers uit 79 landen. Alle finishers ontvingen medailles die waren ontworpen door Letlands beroemdste grafisch kunstenaar, Paulis Liepa.

"De centrale afbeelding van de medaille is een zweetdruppel, die een eerbetoon is aan het doorzettingsvermogen, het uithoudingsvermogen en het zweet van de lopers op het parcours. Het is ook een opvallende verwijzing naar water als een essentieel element in het loopproces, zowel door het aanvullen van vochtreserves in het menselijk lichaam als door het feit dat de marathonroute rond de straten en bruggen van Riga cirkelt en meerdere keren de rivier de Daugava oversteekt. Ondertussen sluit de cirkelvorm van de medaille niet af, maar duidt eerder op voortzetting, het leggen van de lat naar nieuwe hoogten en het aangaan van komende uitdagingen." Paulis Liepa

Medailles voor de wereldkampioenschappen atletiek op de weg

De Rimi Riga Marathon was een goede generale repetitie voor de komende wereldkampioenschappen atletiek op de weg van 30 september tot 1 oktober. Het unieke van deze wereldkampioenschappen ligt in het feit dat, niet alleen in Letland, maar in de hele wereld, dit het eerste wereldkampioenschap is waaraan iedereen actief kan deelnemen, niet als supporter, maar als officieel geregistreerde deelnemer.

De organisatoren van de Rimi Riga Marathon zetten hun jaarlijkse traditie voort om de werken van Letse kunstenaars centraal te stellen in het medailleontwerp. De officiële medailles voor het kampioenschap zijn geïnspireerd op het werk van Niklāvs Strunke en het kubisme van zijn tijd.

"We werken op een speciale manier samen met de organisatoren van de Rimi Riga Marathon en dit jaar ook de wereldkampioenschappen atletiek op de weg. Normaal gesproken maakt ons grafische team een medaillevoorstel op maat voor onze klant. Voor de evenementen in Riga wordt het ontwerp door kunstenaars gemaakt. We kijken altijd uit naar het ontwerp. Waar mogen we deze keer aan werken! Voor ons ligt de uitdaging voor deze organisatie in de technische realisatie en productie van de medailles. Een geweldige uitdaging! Kunnen we ook iets voor jouw organisatie betekenen? Laat je bericht achter en we nemen snel contact met je op." Paul Selby

Mogen we contact met u opnemen?

We nemen graag contact met u op om onze unieke medailles met verschillende nieuwe opties en interessante prijzen te introduceren. Vul het onderstaande formulier in, stuur uw e-mail naar info@medaltime.com of bel +31184642288.
* = Verplicht veld

Blijf op de hoogte

Meld u aan en ontvang één keer per maand een inspirerende nieuwsbrief met de laatste medaille trends voor uw evenement.

PROM'ES bv

Weideweg 2
NL-2971 VT Bleskensgraaf
+31 (0) 184 64 22 88
info@prom-es.nl
© 2024 | PROM'ES b.v.