Athene Marathon medaille

In samenwerking met SEGAS, de Griekse atletiekfederatie, en Griekse en buitenlandse kunstenaars levert PROM’ES jaarlijks de unieke Athene Marathon medaille.

Athene Marathon: ‘Moeder der Marathons‘

De Athene Marathon staat bekend als de ‘Moeder der Marathons’. Deelnemers lopen van het plaatsje Marathon naar Athene, dezelfde route die de boodschapper in de oudheid liep om de Atheners te vertellen van hun overwinning op het veel grotere Perzische leger. De finish is in het iconische Panathinaikon stadion, een marmeren U-vormige reconstructie van een oude arena met ongeveer 80.000 zitplaatsen, waar de allereerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden.

Achtjarige marathon medaille serie

In 2019 zijn SEGAS, de Griekse atletiekfederatie, en PROM’ES de samenwerking aangegaan voor een unieke marathon medaille serie. De serie bestaat uit acht medaille ontwerpen, vormgegeven door bekende Griekse en buitenlandse kunstenaars. Op de ene zijde staat een per medaille wisselend belangrijk moment uit de geschiedenis van de olympische marathonsport. Op de andere zijde van alle acht de medailles is met twee soorten metaal gewerkt om het Panatheens stadion weer te geven, naar het ontwerp van de Griek Spyros Kizis. Elke medaille heeft een letter van het woord MARATHON. Tegen 2027 zal de combinatie van de acht gegraveerde letters het hele woord spellen.

Jubileum medaille 40ste editie

Tijdens de jubileumeditie in 2023 stond een recordaantal van 20.322 geregistreerde lopers aan de start in het dorp Marathon. Edwin Kiptoo uit Kenia wint de 40ste editie in een nieuw parcoursrecord van 02:10:34. Het parcours van de marathon van Athene is heuvelachtig. Hierdoor zijn tijden die in de buurt komen van de wereldtop niet mogelijk.

Speciaal voor de jubileumeditie is een extra medaille uitgegeven. Deelnemers konden naast hun finisher medaille ook een jubileum medaille bestellen. De unieke medaille is verpakt in een mooi geschenkdoosje en wordt niet alleen door fanatieke hardlopers, maar ook door muntenverzamelaars toegevoegd aan hun collectie.

Medailles laten maken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte en / of ontwerp aan voor een medaille. Leverbaar vanaf 100 stuks: het is niet mogelijk om een offerte op te vragen voor een lager aantal.

Geen bestand geselecteerd Bladeren
* = Verplicht veld

Blijf op de hoogte

Meld u aan en ontvang één keer per maand een inspirerende nieuwsbrief met de laatste medaille trends voor uw evenement.

PROM'ES bv

Weideweg 2
NL-2971 VT Bleskensgraaf
+31 (0) 184 64 22 88
info@prom-es.nl
© 2024 | PROM'ES b.v.