Basis kleurvarianten voor medailles

Als basis voor uw medaille kiest u één van de tien kleurvarianten. De kleurvariant is eigenlijk het basismateriaal van uw medaille. De kleurvarianten zijn verdeeld in drie stijlen, namelijk Antiek (Antique), Glimmend (Shiny) en Mat (Matt), en vervolgens in de kleuren goud, zilver en brons. De tiende kleurvariant is Black Nickel.

Vaak heeft u als organisator al een voorkeur voor een stijl en kleur. De sfeer van het evenement is bepalend voor de basis kleurvariant en hoe wij de medaille opmaken. Zo kiest een Obstacle Run eerder voor een Antique of Matt medaille dan voor een Shiny gouden medaille. Sommige evenementen bestellen medailles in verschillende kleurvarianten, bijvoorbeeld per afstand.

Antieke medaille

De Antieke medaille is de meest gekozen kleurvariant. Het voordeel van deze stijl is de gedetailleerdheid waarmee de medailles kunnen worden ontworpen en geproduceerd. Ook de kleinste details zijn namelijk goed zichtbaar. Wilt u een foto gebruiken als basis voor het ontwerp? Ook dan is de Antiek-stijl vaak het best. De Antiek-stijl kan bovendien worden gecombineerd met een achtergrondstructuur of inkleuring.
Goud AntiqueZilver AntiqueBrons Antique

Glimmende medaille

De Glimmende medaille wordt vaak gekozen voor een wat strakker en moderner ontwerp. Het verwerken van een achtergrondstructuur of inkleuring kan ook een leuk effect geven. Kleine details zijn vaak minder goed zichtbaar bij deze glimmende stijl.
Shiny goudShiny zilverShiny brons

Matte medaille

De Matte medaille geeft een wat meer luxe uitstraling. De Mat-stijl is daarmee bijvoorbeeld geschikt voor een jubileumeditie van uw evenement of de marathon medaille.

 
Mat goudMat zilverMat brons

Black Nickel

De kleurvariant Black Nickel is een specifieke kleurvariant, die bijvoorbeeld gebruikt kan worden in combinatie met een felle inkleuring. Deze kleurvariant wordt met name gekozen door organisatoren van Night Runs of Scary Runs.
black nickel

Twee basis kleurvarianten combineren

Het is mogelijk om twee basis kleurvarianten te combineren in één medaille. Een goed voorbeeld is de marathon medaille, die is ontworpen en geproduceerd voor de Marathon van Athene, de moeder van de marathon.  

Andere kleur medaille

Bestelt u uw sport medailles liever in een andere kleur? Wij kunnen uw medaille bedrukken in elke PMS-kleur  die u wenst! Bekijk de pagina Medaille opties / PMS-kleur voor meer informatie over deze medaille-optie.

Set eremedailles bestellen

We leveren u graag een set eremedailles in hetzelfde ontwerp in goud, zilver en brons.  
500+ events in 14 landen
Refund tool Medaltab
Gratis ontwerp service

Blijf op de hoogte

Meld u aan en ontvang één keer per maand een inspirerende nieuwsbrief met de laatste medaille trends voor uw evenement.

PROM'ES bv

Weideweg 2
NL-2971 VT Bleskensgraaf
+31 (0) 184 64 22 88
info@prom-es.nl
© 2024 | PROM'ES b.v.