[BLOG] 2 x medailles met glas-in-lood effect

Oude herenhuizen en kerken hebben vaak prachtige glas-in-lood ramen. Door het gebruik van verschillende kleuren glas in combinatie met het invallende licht ontstaat een kleurrijke voorstelling. Medaltime kan ook uw medaille met zo’n uniek glas-in-lood effect ontwerpen!

De glas-in-lood techniek

Bij het ontwerp van uw glas-in-lood medaille wordt een bepaald element opengelaten. De open ruimte wordt tijdens de productie volgespoten met een speciaal transparant materiaal. In verband met de kwetsbaarheid wordt voor uw medaille namelijk geen echt glas gebruikt, maar een kunststofachtige grondstof (resin). Dit materiaal is leverbaar in elke gewenste kleur!

[CASE 1] AVON Frauenlauf - Berlin

Bijna 18.000 vrouwen liepen samen tegen borstkanker tijdens de 36ste editie van de AVON Frauenlauf Berlin. Tussen de Brandenburger Tor en de Siegessäule vonden verschillende loop-, wandel- en nordic walking-wedstrijden plaats voor het goede doel. Traditiegetrouw ging één euro van het inschrijfgeld van elke volwassen vrouwelijke hardloper naar de Berlin Cancer Society. Het bedrag werd door titelsponsor AVON opgehoogd tot € 25.000,-.   

Organisator SCC Events beloont haar deelnemers altijd met unieke maatwerk medailles. Deze Ladies Run medaille heeft traditiegetrouw een vrouwelijke uitstraling en kan door de deelnemers als sieraad worden gedragen. Dit jaar koos SCC Events voor een roze glas-in-lood effect. Op onderstaande foto’s is goed te zien hoe mooi het zonlicht door de medaille valt. Het full colour halslint met de slogan ‘Lache Lebe Liebe Laufe’ maakt de medaille echt compleet!

[CASE 2] Arctic SnowShoe Race - Tromsø

De Midnight Sun Marathon Foundation introduceerde een nieuwe winter run in de sneeuw, de ‘Arctic SnowShoe Race’. Deelnemers konden kiezen uit twee afstanden, de 5 km en de 10 km. De start vond plaats bij het Kvaløysletta Ski Stadium, waarna de deelnemers een zachte klim maakten tot ongeveer 150 meter boven zeeniveau. Vervolgens richting de boomgrens, door het beukenbos en met een lus door de open moeraslanden terug naar de finish bij het Ski Stadium.

Aan de finish werden alle deelnemers beloond met een unieke medaille. Het ontwerp van de medaille past goed bij dit arctisch evenement. Zo staan er op de rand gegraveerde ijssterren en uiteraard ontbreken ook de sneeuwschoenen niet in het ontwerp. Het meest opvallend is natuurlijk het glas-in-lood effect, waarbij gekozen is voor de kleur blauw, dat symbool staat voor lucht, water en koelte.

Gratis ontwerp voor een medaille met glas-in-lood effect

Het glas-in-lood effect kan op allerlei manieren worden toegepast in medailles, zoals blijkt uit bovenstaande cases. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een Urban Run kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een medaille op basis van een monument met glas-in-lood inkleuring. Ook voor een Colour Run is de glas-in-lood medaille uitermate geschikt. Vraag nu vrijblijvend een gratis ontwerp aan!

* = Verplicht veld

Blijf op de hoogte

Meld u aan en ontvang één keer per maand een inspirerende nieuwsbrief met de laatste medaille trends voor uw evenement.

Medaltime

Polderweg Oost 14
2973 AN Molenaarsgraaf
+31 (0) 184 64 22 88
info@medaltime.nl
www.medaltime.nl
© 2022 | PROM'ES b.v.